Wat is arbeidsdeskundig onderzoek?

Tijdens het arbeidsdeskundig onderzoek focust CP-coaching op de werksituatie van de zieke of arbeidsongeschikte werknemer. Dit onderzoek ondersteunt bij het vaststellen van de re-integratiemogelijkheden van je werknemer. Wij beoordelen de mogelijkheden, beperkingen en geschiktheid van de werkplek en de restverdiencapaciteit van de medewerker. Hiermee bieden wij jouw medewerker maatwerk ondersteuning en nemen wij deze zorg volledig bij u uit handen.

Het arbeidsdeskundig onderzoek wordt uitgevoerd door een gecertificeerd arbeidsdeskundige.

Derk staat voor je klaar!
+31 181 851 372
Of een offerte aanvragen

Wat is het doel van het onderzoek?

Het doel van een arbeidsdeskundig onderzoek is om de zieke werknemer inzichten te verstrekken over de toekomst van zijn loopbaan. Hierbij kijken wij naar de mogelijkheden bij de huidige en externe organisatie(s). Ook houden wij een oog op de wetten en regelingen die toepasselijk zijn op de situatie. CP-coaching ondersteunt je medewerker tijdens elke stap van het re-integratietraject.

CP-coaching focust altijd op mogelijkheden in plaats van beperkingen. Zo geven wij advies over o.a. aanpassingen in taken en functies. Ook geven onze arbeidsdeskundigen re-integratieadvies binnen de Wet verbetering poortwachter. Met onze expertise begeleiden wij de werknemer volledig naar een passende, betaalde baan.

Snelle doorlooptijd
Hoge klanttevredenheid 8.3
Ruime expertise
Meer dan 10 jaar ervaring

Hoe gaat een arbeidsdeskundig onderzoek in zijn werk?

Tijdens een arbeidsdeskundig onderzoek beoordeelt de arbeidsdeskundige de belastbaarheid van de werknemer. Het doel is om passend werk te vinden voor werknemers met beperkingen en bij te dragen aan een succesvolle re-integratie. Dit gebeurt via verschillende stappen

  1. De inventarisatie van gegevens: Verzameling van informatie over de medische achtergrond, beperking, werkervaring en opleiding van de werknemer.
  2. Functieonderzoek: Analyse van huidige of vorige functies, inclusief taken, werkomgeving, en fysieke en mentale belasting.
  3. Beoordeling van belastbaarheid: Evaluatie van functionele mogelijkheden en beperkingen op basis van gesprekken en medische gegevens.
  4. Matchen van belastbaarheid en werk: Identificatie van passende functies of taken binnen de huidige of andere organisaties, rekening houdend met de belastbaarheid.
  5. Rapportage: Opstellen van een rapport met bevindingen en aanbevelingen voor het re-integratieproces, bruikbaar voor werknemer, werkgever en verzekeringsmaatschappij.

Een arbeidsdeskundig onderzoek via CP-coaching?

CP-coaching is de re-integratie expert voor werkgever én werknemer. Wij zijn altijd op zoek naar de beste oplossing voor beide partijen. Ons arbeidsdeskundige onderzoek ondersteunt ons hierbij.

Onze arbeidsdeskundigen zijn specialist in mens, werken en inkomen. Wij zoeken naar de balans tussen belasting en belastbaarheid. Hierop aansluitend geven wij onafhankelijk advies binnen de regels van de Wet verbetering poortwachter. Wij kennen de casus, de werknemer en het bedrijf als geen ander en kunnen daarom als beste ontzorgen.

Derk staat voor je klaar!
+31 181 851 372
Of een offerte aanvragen
Copyright © 2022 | Alle rechten voorbehouden.