Wat is een traject Naar werk?

Het traject Naar werk focust op personen die mentaal of fysiek klaar zijn om te re-integreren op de arbeidsmarkt. Wij verkleinen de kloof naar de arbeidsmarkt voor deze doelgroep door de kandidaat te ondersteunen bij o.a. het vinden van de juiste, passende vacatures en het schrijven van een goede motivatie voor een sollicitatie. Dit onder begeleiding van een persoonlijke jobcoach.

Chris staat voor je klaar!
+31 181 851 372
Of een offerte aanvragen

Hoe ziet een traject Naar werk eruit?

Een intakegesprek
Tijdens dit intakegesprek leren we de kandidaat beter kennen. We bespreken de capaciteiten en interesses van de deelnemer om hier een passend Plan van Aanpak bij op te stellen. Wij bieden flexibiliteit in locatie: onze begeleiders zijn in staat dit gesprek te accommoderen op kantoor, maar kunnen ook naar een externe locatie (zoals het huis van de werknemer) komen.
Jobhunting
De eerste activiteit van het traject is jobhunting. Onderdelen van het traject zijn acquisitie en netwerken met als doel het vinden van passende vacatures.
Ondersteunen bij sollicitatieactiviteiten
De tweede activiteit betreft het ondersteunen bij sollicitatieactiviteiten. Onze jobcoach helpt bij het vormgeven van het cv. Hierop aansluitend zoeken we samen met de werknemer naar passende vacatures. Onze jobcoaches helpen de medewerker met het opstellen van goede, passende sollicitatiebrieven en oefenen samen het sollicitatiegesprek. Hierbij ligt de nadruk op de voorbereiding en het beantwoorden van (lastige) vragen.
Afronden van de sollicitaties
En tot slot is de derde activiteit van het traject het afronden van de sollicitaties. Het vinden van een goede klik tussen werknemer en werkgever heeft soms wat tijd nodig. Om dit te accommoderen gebruiken wij vaak proefplaatsingen. Tijdens deze proefplaatsing kunnen werknemer en werkgever eerst twee maanden aan elkaar wennen.

Voor wie is het traject?

Het traject Naar werk is bedoeld voor mensen met een UWV-uitkering die ook beschikken over arbeidsvermogen. Varianten op de AG-uitkering zijn: WGA, WIA, WAO, Wajong of WAZ.

Voor ZW-uitkering gelden ook: flexwerkers en mensen die tijdens hun werkloosheidsperiode arbeidsongeschikt worden.

Snelle doorlooptijd
Hoge klanttevredenheid 8.3
Ruime expertise
Meer dan 10 jaar ervaring

Wat is het doel van het traject?

Het doel van het traject Naar werk is het vinden van nieuw, passend en duurzaam werk voor de kandidaat. De ideale uitkomst van het traject is een nieuwe betaalde baan. Wij realiseren deze uitkomst door middel van een grondige analyse tijdens het intake gesprek met de persoon.

Soms heeft het vinden van de best passende baan wat extra tijd of inspanning nodig. Wij helpen hierbij door middel van begeleiding en training. Een traject Naar werk is vaak de opvolger van het traject Werkfit maken en heeft een maximale duur van 9 maanden.

Met een team van gedreven professionals zorgen wij voor een traject Naar werk op maat.

Chris staat voor je klaar!
+31 181 851 372
Of een offerte aanvragen

Benieuwd wat we kunnen betekenen?

Benieuwd of een traject Naar werk voor jou passend is? In een oriënterend gesprek komen we erachter hoe wij jou het beste kunnen helpen. Neem contact met ons op via de onderstaande knop.

Contact opnemen

Copyright © 2022 | Alle rechten voorbehouden.