Wat is een traject Naar Werk?

Het Naar Werk traject focust op de medewerkers die mentaal of fysiek klaar zijn om te re-integreren op de arbeidsmarkt. Wij verkleinen de kloof naar de arbeidsmarkt voor deze doelgroep door de kandidaat te ondersteunen bij o.a. het vinden van de juiste, passende vacatures en het schrijven van een goede motivatie voor een sollicitatie. Dit onder begeleiding van een persoonlijke jobcoach.

Voor wie is zo’n traject?

Het traject Naar Werk is bedoeld voor mensen met een ZW-uitkering of een AG-uitkering van UWV, die ook beschikken over arbeidsvermogen. Varianten op de AG-uitkering zijn: WGA, WIA, WAO, Wajong of WAZ.

Voor ZW-uitkering gelden ook: flexwerkers en mensen die tijdens hun werkloosheidsperiode arbeidsongeschikt worden.

Wat is het doel van het traject?

Het doel van het traject Naar Werk is het vinden van nieuw, passend en duurzaam werk voor de werknemer. De ideale uitkomst van het traject is een nieuwe betaalde baan. Wij realiseren deze uitkomst door middel van een grondige analyse tijdens het intake gesprek met de werknemer.

Soms heeft het vinden van de best passende baan wat extra tijd of inspanning nodig. Wij helpen hierbij door middel van begeleiding en training. Een Naar Werk traject is vaak de opvolger van het Werkfit traject en heeft een maximale duur van 9 maanden.

Met een team van gedreven professionals zorgen wij voor een traject Naar Werk op maat.

Hoe ziet een traject Naar Werk eruit?

Tijdens het Naar Werk traject nemen we de deelnemer altijd mee door de volgende stappen:

  1. Een intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek leren we de werknemer beter kennen. We bespreken de capaciteiten en interesses van de werknemer om hier een passend plan van aanpak bij op te stellen. Wij bieden flexibiliteit in locatie: onze begeleiders zijn in staat dit gesprek te accommoderen op kantoor, maar kunnen ook naar een externe locatie (zoals het huis van de werknemer) komen.
  2. Onze jobcoach helpt bij het vormgeven van het CV. Hierop aansluitend zoeken we samen met de werknemer naar passende vacatures. Onze jobcoaches helpen de medewerker met het opstellen van goede, passende sollicitatiebrieven en oefenen samen het sollicitatiegesprek. Hierbij ligt de nadruk op de voorbereiding en het beantwoorden van (lastige) vragen.
  3. Het vinden van een goede klik tussen werknemer en werkgever heeft soms wat tijd nodig. Om dit te accommoderen gebruiken wij proefplaatsingen. Tijdens deze proefplaatsing kunnen werknemer en werkgever eerst twee maanden aan elkaar wennen.

Als de proefplaatsing succesvol verloopt, kan de werknemer hier gewoon in dienst blijven terwijl wij de benodigde papieren achter de schermen regelen!

Een traject naar werk via CP-coaching?

Het op maat begeleiden van werknemers tijdens de instroom op de arbeidsmarkt is ons bestaansrecht. Met een team van gedreven professionals zorgt CP-coaching voor een re-integratie traject op maat. Iedere werknemer is uniek, en verdient ook een unieke aanpak. Dankzij deze individuele aanpak verkleinen wij de kloof naar de arbeidsmarkt en werken we tegelijkertijd actief aan het verkorten van het re-integratie traject.

Een traject naar werk aanvragen?

Laat jouw gegevens achter in het contactformulier en wij nemen binnen 24 uur contact op.

Medewerker
Vragen of een offerte aanvragen?

0181 851372
info@cp-coaching.nl

Offerte aanvragen

Direct een arbeidsdeskundige of re-integratiespecialist nodig?

Copyright © 2022 | Alle rechten voorbehouden.