Wat zijn de modulaire re-integratiediensten van het UWV?

De Modulaire Dienstverlening van het UWV omvat de modules Participatie Interventie, Bevorderen Maatschappelijke Deelname en Begeleiding Bij Scholing. Deze dienstverlening bieden wij aan werknemers die behoefte hebben aan re-integratie op de arbeidsmarkt, maar daar de verbinding niet (meer) mee hebben. Indien de werknemer aangeeft nog niet klaar te zijn voor het traject Werkfit maken of traject Naar werk is de Modulaire Dienstverlening bij CP-coaching dé re-integratie steun die uitkomst biedt.

Gedurende de eerste twee modules ondersteunen wij de werknemer bij de re-integratie in de maatschappij, waardoor een stap naar de arbeidsmarkt minder obstakels met zich meebrengt. Wij bieden alle modules opeenvolgend of herhalend aan. Ook bieden wij de mogelijkheid de modules op te breken en los te volgen.

Deelname aan de Modulaire re-integratiediensten is mogelijk na een verwijzing van het UWV. Deze zijn bedoeld voor mensen die arbeidsvermogen hebben en een arbeidsongeschiktheidsuitkering (Wajong, WIA of WAO) of Ziektewetuitkering ontvangen.

Ellen staat voor je klaar!
+31 181 851 372
Of een offerte aanvragen

Welke re-integratiediensten zijn onderdeel van de modulaire dienstverlening van het UWV?

Er zijn 3 modules
De Modulaire Dienstverlening van het UWV omvat de modules Participatie Interventie, Bevorderen Maatschappelijke Deelname en Begeleiding Bij Scholing. Op basis van het intake gesprek met de kandidaat en overleg met het UWV stellen onze jobcoaches vast welke dienstverlening past bij de situatie. Met een team van gedreven professionals zorgen wij voor een Modulaire Dienstverlening op maat. Hieronder leggen wij uit wat de verschillende modules van UWV inhouden.
Participatie interventie
De eerste module, Participatie Interventie, focust op het begeleiden van kandidaten tijdens het ontwikkelen van een breder sociaal netwerk. Door persoonlijke omstandigheden (trauma, echtscheiding, ziekte, etc.) kan men zich losgekoppeld voelen van de maatschappij. Hierdoor kan de kandidaat voor een langere periode uit het werkproces raken. Wij ondersteunen deze doelgroep door oplossingsgericht te coachen. Wij besteden aandacht aan stressfactoren en hoe de kandidaat deze uit de weg kan gaan. Wij sporen onze kandidaten aan om zelfstandig deel te nemen aan activiteiten. Hierop aansluitend bieden wij extra activiteiten aan op maat, in overleg met de kandidaat en het UWV. De focus van deze activiteiten ligt op het uitbreiden van het netwerk van de kandidaat.
Bevorderen maatschappelijke deelname
De tweede module, Bevorderen Maatschappelijke Deelname, focust op kandidaten die willen participeren in de maatschappij maar hier eerst meer mentale ondersteuning bij zoeken. Door arbeidsongeschiktheid kan het netwerk van een kandidaat inslinken waardoor de instroom op de arbeidsmarkt gelimiteerd wordt. Wij ondersteunen deze kandidaten met hun zelfvertrouwen, zelfbeeld en motiveren hen om te participeren in (netwerk)activiteiten. Verder focussen wij op de wijze waarop de kandidaat grenzen aan kan geven en onderzoeken we mogelijkheden tot maatschappelijke deelname. Samen zetten wij die eerste stappen.
Praktijkassessment
De praktijkassessments geven inzicht in de capaciteiten van en mogelijkheden voor de kandidaat. De assessments bestaan uit een praktijk gedeelte, en een deel wat focust op de persoonlijke vaardigheden van de kandidaat. We gebruiken deze inzichten om een reëel beeld te schetsen over de terugkeer naar een betaalde baan. We kijken hierbij naar hoe, en binnen welke periode, een kandidaat een re-integratie op de arbeidsmarkt zou kunnen realiseren. Ook ligt hier de focus op welke werkzaamheden de kandidaat zou kunnen uitvoeren.

Modulaire dienstverlening van het UWV via CP-coaching

Re-integratiebureau CP-coaching biedt drie modules van de Modulaire Dienstverlening van het UWV aan. Wij ondersteunen de kandidaat tot het nemen van die eerste stappen richting de arbeidsmarkt. CP-coaching is er voor de werknemer, en zoekt altijd naar de beste oplossing.

Snelle doorlooptijd
Hoge klanttevredenheid 8.3
Ruime expertise
Meer dan 10 jaar ervaring

Benieuwd wat we kunnen betekenen?

Ben jij toe aan deelname aan de modulaire re-integratiediensten van het UWV? Dan ben je bij CP-coaching aan het juiste adres. Graag komen we er in een oriënterend gesprek achter hoe wij jou kunnen helpen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op via de onderstaande knop.

Contact opnemen

Copyright © 2022 | Alle rechten voorbehouden.