Wat is jobcoaching nu precies?

Jobcoaching is een re-integratie instrument voor mensen met een arbeidsbeperking. Jobcoaching ondersteunt deze doelgroep bij het behouden van hun reguliere baan, zodat zij op duurzame wijze kunnen deelnemen aan de arbeidsmarkt. Onze coaches volgen de protocollen, waarin afspraken tussen het UWV en de jobcoaches zijn vastgelegd.

Jobcoaching biedt de kandidaat persoonlijke ondersteuning en begeleiding op de werkvloer. Ze begeleiden de medewerker met het inwerken en zijn aanwezig bij gesprekken met de werkgever. Het is de bedoeling dat uiteindelijk het werk zelfstandig uitgevoerd kan worden. De jobcoach blijft bereikbaar wanneer er een probleem ontstaat of als er nog onduidelijkheden zijn.

Jobcoaching is een voorziening van het UWV, maar ook van de gemeente. Heb je bijvoorbeeld geen uitkering van het UWV, maar wel een doelgroepverklaring, dan wordt de aanvraag geregeld in de gemeente waar je woonachtig bent.

Eline staat voor je klaar!
+31 181 851 372
Of een offerte aanvragen

Waar helpt een jobcoach mee?

Soms lukt het niet om alles alleen te doen. Je hebt misschien moeite met omgaan met collega’s of gesprekken met je leidinggevende. Het kan ook zijn dat het niet helemaal lukt om al je taken even goed uit te voeren. In dat soort gevallen kan de hulp van onze jobcoach ingeschakeld worden. Onze coaches zijn vertrouwenspersonen die jou advies geven, je soms ondersteunen met je werkzaamheden en hulp bieden in de communicatie met je leidinggevende. Een goede jobcoach kan net het verschil maken om een werknemer te laten slagen op zijn werk of niet.

De jobcoach begeleidt de werknemer én werkgever op het werk. Wij helpen de werknemer zich het werk eigen te maken en leggen de focus op wat de werknemer wel kan. Daarnaast geven wij de werkgever tips hoe om te gaan met de beperkingen, maar óók de mogelijkheden van de medewerker. De missie van de jobcoach is om de werknemer uiteindelijk zo zelfstandig mogelijk zijn werk te laten doen.

Snelle doorlooptijd
Hoge klanttevredenheid 8.3
Ruime expertise
Meer dan 10 jaar ervaring

Voor wie is jobcoaching?

Iedereen met een Wajong-uitkering of een doelgroepverklaring valt onder de Participatiewet en heeft recht op jobcoach ondersteuning bij werk. Onze jobcoaches begeleiden deze specifieke doelgroep. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Contact opnemen

Copyright © 2022 | Alle rechten voorbehouden.