Wat is jobcoaching nu precies?

Jobcoaching is een UWV voorziening voor mensen met een arbeidsbeperking. Jobcoaching ondersteunt deze doelgroep bij het behouden van hun reguliere baan, zodat zij op duurzame wijze kunnen deelnemen aan de arbeidsmarkt. Onze jobcoaches volgen onze protocollen, waarin afspraken tussen UWV en de jobcoaches zijn vastgelegd.

Onze jobcoaches bieden persoonlijke ondersteuning. Ze begeleiden de medewerker met het inwerken, zijn aanwezig bij gesprekken met de werkgever, geven begeleiding op de werkvloer en kunnen een handleiding voor je maken. Het is de bedoeling dat uiteindelijk het werk zelfstandig uit kan worden gevoerd. De jobcoach blijft bereikbaar wanneer er een probleem ontstaat of als er nog onduidelijkheden zijn.

Jobcoaching is ook een voorziening van de gemeente. Heb je een doelgroepverklaring maar geen uitkering van het UWV? Dan wordt de aanvraag geregeld via de gemeente waarin je woonachtig bent.

Wanneer wordt jobcoaching ingezet?

De werknemer kan, in samenspraak met de huidige werkgever, een aanvraag voor jobcoaching indienen bij het UWV. De werknemer mag gebruik maken van een jobcoach voor ondersteuning gedurende de zoektocht naar een nieuwe baan, maar ook als de werknemer net gestart is met een contract of een proefplaatsing. Ook mag hier gebruik van worden gemaakt als hij al langere tijd werkzaam is bij de werkgever, maar wel wat ondersteuning kan gebruiken.

Waar helpt een jobcoach mee?

Soms lukt het niet om alles alleen te doen. Je hebt misschien moeite met omgaan met collega’s of gesprekken met je leidinggevende. Het kan ook zijn dat het niet helemaal lukt om al je taken even goed uit te voeren. In dat soort gevallen kan de hulp van onze jobcoach ingeschakeld worden. Onze jobcoaches zijn een vertrouwenspersoon die komt met goede tips, meewerkt en samen met jou gesprekken met je leidinggevende aan gaat. Een goede jobcoach maakt het verschil om een werknemer te laten slagen op zijn werk of niet.

De jobcoach begeleidt de werknemer én werkgever op het werk. Wij helpen de werknemer zich het werk eigen te maken en focussen op wat de werknemer kan. Daarnaast helpt de jobcoach de werkgever om op een goede manier met de werknemer om te gaan, zodat mogelijkheden optimaal worden benut. Voor wat de werknemer niet kan, zoekt de coach praktische oplossingen. De missie van de jobcoach is om de werknemer uiteindelijk zelfstandig zijn werk te laten doen.

Voor wie is jobcoaching?

Iedereen met een Wajong uitkering of een doelgroepverklaring valt onder de Participatiewet en heeft recht op jobcoach ondersteuning bij werk. Onze jobcoaches begeleiden deze specifieke doelgroep.

Een jobcoach aanvragen?

Laat je gegevens achter in het contactformulier en wij nemen binnen 24 uur contact op.

Medewerker
Vragen of een offerte aanvragen?

0181 851372
info@cp-coaching.nl

Offerte aanvragen

Direct een arbeidsdeskundige of re-integratiespecialist nodig?

Copyright © 2022 | Alle rechten voorbehouden.